Del Søker hovedroller til kortfilm

Søker hovedroller til kortfilm

Vi er en gruppe studenter fra 2. året på Westerdals som skal produsere vår eksamensfilm nå i april.

Filmen vi skal lage handler om karakteren Stian. Stian er en positiv og omtenksom gutt på rundt 22 år som blir brutalt overfalt av en tilfeldig person etter en kveld på byen fordi han er homofil. Denne hendelsen snur livet til Stian på hodet, og hans syn på verden utfordres. Dette driver Stian ned en ond spiral og etter at karakteren Patrick, som er Stians siste lyspunkt og håp i livet vender han rygger ender det hele med at han oppsøker gjerningsmannen Kim for å ta hevn.

Filmen vil stilistisk sett bære stort preg av David Finchers filmer. Vi ser spesielt til filmen Fight Club (1999) når det kommer til stemningen i filmen og hvordan verden oppleves. Vi ser verden fra Stians perspektiv; mørk, kald og ikke minst urettferdig.

Vi er i hovedsak på utkikk etter skuespillere til rollene Stian og Kim. Vi vil helst ha skuespillere med mye erfaring og gjerne utdannelse innen faget. Jeg som regissør tenker å jobbe med karakterene sammen med skuespillerne og dykke dypt ned i psykologien deres for å finne ut hva som får dem til å handle på måten de gjør og bringe en sterk og realistisk fremførelse til storskjermen.

Litt om karakterene:

STIAN er 22 år gammel. Han er en pen gutt som har gode venner, og en familie bestående av mor, far og en hund. Han er alltid optimistisk, empatisk og liker å se det beste i folk. Han er opptatt av kjærlighet og håper å en dag finne den rette som han kan dele resten av livet med. Stian har møtt lite motgang i livet. Han kommer fra en relativt velstående familie, og da han som nervøs og usikker fjortenåring fortalte foreldrene at han trodde han var homofil ble han møtt med stor aksept og mye kjærlighet. Han er konfliktsky og kan til tider være ubesluttsom fordi han gjerne ser positive ting ved begge sider av en sak.

KIM er 28 år gammel. Han er en røff type som har vært gjennom mye dritt opp gjennom årene. Han kommer fra en familie med dårlig råd. Faren døde av kreft da Kim var 12 år, og siden det har moren måtte være mye borte fra familien for å kunne tjene nok penger til å holde husstanden med tre barn gående. Kim er i tillegg den mellomste, og som verken førstefødt eller yngste gullunge har han alltid følt seg litt ekstra oversett. Kims store hemmelighet er at han ble utsatt for overgrep av onkelen sin da han var 8 år gammel, noe som har vært med på å skape et sterkt hat mot homofile.

Fordi dette er en studentproduksjon er det dessverre ikke honorert, men vi kan love en fantastisk spennende opplevelse og en vilje til å fortelle gode historier og skape noe bra sammen.

Opptak 10.-14. april. Skuespilleren som skal spille Stian må kunne være med alle dagene, men det vil variere om det er kveldsopptak eller dagsopptak.

Gleder meg til å høre fra deg!


Mvh

Regissør,
Mathias Lien


Les mer

Søknadsperioden er utløpt

Søknadsperioden for denne jobben er utløpt. Du kan fortsatt lese om det, men det er ikke lenger mulig å søke.

Se alle jobber